Ria Vinckx neemt ontslag als gemeenteraadslid

Ria Vinckx, raadslid voor Anders, heeft haar ontslag als gemeenteraadslid aangeboden. In de gemeenteraad van 29 januari 2018 zal ze opgevolgd worden door Jef Roos.

“Sinds juni 2017 heb ik een nieuwe uitdagende en veeleisende job”, zegt Ria, “en die is moeilijk te combineren met mijn engagement in de gemeenteraad.”

“Ria volgt voor haar nieuwe job bovendien een cursus die heel wat tijdsinvestering vraagt”, zegt fractieleider Fons Jacobs, “en met onze beperkte fractie is het een hele klus om alle dossiers grondig door te nemen. Niet enkel in de gemeenteraad en de voorbereiding daarvan, maar ook in commissies en adviesraden. Omdat onze raadsleden weinig of niet betrokken worden bij de opbouw van dossiers, moeten die steeds op korte tijd gelezen en bestudeerd worden. En onze raadsleden hebben niet de gewoonte er op de gemeenteraad voor spek en bonen bij te zitten.  De beslissing van Ria is dus begrijpelijk. Ze wil geen raadslid zijn dat er enkel aanwezig is om een zitpenning op te strijken.”

“Ik zal de gemeenteraad blijven opvolgen,” zegt Ria, “zij het vanop een afstandje. Samen met Dimitri en Fons heb ik steeds geijverd voor een transparant bestuur en een bestuur dat de belangen van de inwoners vooropstelt. Ik ben er van overtuigd dat Jef de geschikte persoon is om hieraan verder gestalte te geven. De groep kan voor mobiliteitsdossiers steeds rekenen op mijn kennis als verkeersdeskundige.”

In de OCMW-raad, die het laatste jaar van zijn bestaan ingaat, zal Jef Roos worden opgevolgd door Tonia Jacobs.

Ria Vinckx

Jef Roos

Tonia Jacobs

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.