verkeersafwikkeling verkaveling Zuid-Oost laat bewoners in de kou staan

“De goedgekeurde verkeersafwikkeling in en rond de nieuwe verkaveling Zuid-Oost houdt onvoldoende rekening met de bewoners van de wijken Houvast en Buizelhoek. Bovendien zijn de bewoners van deze laatste in dit dossier helemaal niet gehoord, terwijl zij de verkeersstromen van het sluipverkeer zullen slikken,” zegt raadslid Maarten Leemans van de fractie anders, “Het plan dat nu voorligt geeft bestuurders de vrijheid om de Vrijheid te mijden van net voorbij de gemeentegrens met Rijkevorsel, door de nieuwe wijk, via de Remi Lensstraat, Heilig Bloedstraat, Hoge Lammens, Achtelsestraat, Salm-Salmstraat, Kasteelbeekstraat, Groenewoud, Antoon De Lalaingstraat en Lindendreef naar de Gelmelstraat richting Wortel. En dat zonder een overtreding te maken. Navigatie-apps zoals Waze en Google Maps zullen daar ongewild aan toe bijdragen.
In het nieuwe plan zijn enkele korte stukjes van straten enkelrichting gemaakt. Zonder handhaving zal dit echter dode letter blijven. De facto is het ook in tegengestelde richting een ideale sluipweg, weliswaar via een iets andere route. 
Voor de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de nieuwe en bestaande wijken is er voor ons dan ook geen enkele reden om de knip in de Remi Lensstraat en de Hoge Lammens op te heffen. Maar het vraagt moed van een bestuur om te kiezen voor het algemeen belang tegen het persoonlijk belang van de hardste roepers in.”

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.