Gemeenteraad 27 februari 2017

Verzoek van burgers inzake de aanvraag tot verkavelingsvergunning Projectzone Zuid-Oost Centrum

Zie apart artikel:

Buurtbewoners vragen duidelijkheid bij verkavelingsplannen

Goedkeuren aanpassing kermisreglement

Het lijkt voor onze fractie verstandig om het kermisreglement regelmatig tegen het licht te houden en die aanpassingen door te voeren die zich opdringen.  In het licht hiervan lijkt ons dit aangepaste kermisreglement terecht te zijn.

Tijdens de gemeenteraad van juni 2016 werd een vraag gesteld over de bereikbaarheid van sommige horecazaken, die toen zelf aangaven dat klanten enerzijds amper tot aan de voordeur van hun zaak geraakten, maar dat zij , in tegenstelling met heel wat andere  horecazaken, zelfs geen terras mochten plaatsen.  De burgemeester verduidelijkte toen dat sommige abonnementen voor bepaalde locaties voor 5 jaar liepen, en dat dit us niet zomaar kan  gewijzigd worden.  Wel beloofde de burgemeester toen om met de diensten te bekijken wat er tegen volgend jaar ( dit jaar dus) mogelijk is.  Graag hadden we dan ook een toelichting bekomen over het overleg met betreffende zaken ( is er effectief overleg geweest? )  en hoe er eventueel dit jaar met Heilig bloed mee om gegaan wordt ( welke afspraken werden met deze horecazaken gemaakt?) ( zie bijlage hier onder uit gemeenteraad van juni 2016)

Toevertrouwen warmteproject “ De Kluis” aan Iveka.

Gezien de techniciteit zien we natuurlijk uit naar de toelichting op de gemeenteraad.

Toch lijkt het ons dat er een dubbel verwarmingscircuit voorzien wordt, nl. één op aardgas en een ander op basis van deze warmtenetten, die dan nog in eerste instantie worden bevoorraad door biomassa of warmtepompen, beiden met aardgas als back-up. Klopt dat dus dat er een dubbel verwarmingssysteem gelegd wordt?

En belangrijk in deze is toch zeker hoe we als gewone burger of ondernemer een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken tussen de klassieke aardgasaansluiting en een extra aansluiting op het warmtenet?

Goedkeuren reglement gemeentelijke woonpremie

Onze fractie was van oordeel dat het geven van woningadvies een gemeentelijke aangelegenheid was. Welke diensten, naast de Landelijke Thuiszorg, zijn nog actief op deze woningadviesmarkt voor ouderen? Aan welke voorwaarden moeten deze diensten voldoen om er zeker van te zijn dat hun adviezen gefundeerd zijn? Kan ook een individu ( bv een buurman, een familielid,….) woningadviezen geven aan ouderen, hierover voorstellen doen waarbij de gebruiker een woonpremie voor dit advies kan bekomen?

Hoeveel premies worden er zo op jaarbasis uitgekeerd?

Mondelinge vraag  

Inname openbaar domein

Nog niet zo heel lang geleden liet onze fractie vragen om meer toezicht te houden op de inname van het openbaar domein door particuliere bedrijven ( meestal vastgoedkantoren) , voornamelijk op verlichtingspalen, om daar hun reclame op te bevestigen. Wij hadden de indruk dat dit fenomeen iets verminderd was, maar moeten nu vaststellen dat opnieuw een vastgoedkantoor Hoogstraten weer onveilig aan het maken is om ongegeneerd reclameborden te zetten, zelfs op gemeentelijke grond, bij particulieren zonder toelating te vragen, enz. Is het college zich bewust van dit feit, is de controle hierop nog een prioriteit, en wil het college concreet opdracht geven aan de eigen diensten en aan de politie om bij de vaststelling van deze ongeoorloofde borden onmiddellijk het nodige te doen om deze borden te doen verwijderen en de eigenaar hiervan overeenkomstig ons GAS-reglement te beboeten.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.