15 jaar “Opgepast, ze zijn er weer!”

Voor de vijftiende keer alweer voerde Hoogstraten Anders op 1 september actie voor veilig verkeer bij het begin van het nieuwe schooljaar.

Bij de start van het schooljaar 2002 voerde Groen voor de eerste maal een actie om de automobilist aan te manen tot een veilig rijgedrag bij het begin van het nieuwe schooljaar.
Zo ook in Hoogstraten, waar elke schooldag honderden fietsers uit alle richtingen in Hoogstraten centrum toekomen.

Sedertdien hebben ze die actie bij elk begin van het nieuwe schooljaar opnieuw gevoerd.

Dit jaar doet Anders Hoogstraten dat voor de 15e keer op rij. Op vrijdagochtend 1 september zullen zij opnieuw aanwezig zijn in het straatbeeld op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, om het gemotoriseerd verkeer er op te wijzen dat het schooljaar weer begonnen is en er dus weer heel wat fietsers en andere zwakke weggebruikers terug aan het dagelijks verkeer zullen deelnemen.

En ook al zijn er verbeteringen aan de fietsinfrastructuur sedert 2002, ook in Hoogstraten Centrum zijn nog meerdere trajecten waar fietsers het nodige veilige comfort ontbreekt (denk aan de Gelmelstraat, de Van Aertselaerstraat, …).

In het Hoogstraten en de deelgemeenten werden de voorbije weken aan de handelaars affiches uitgedeeld met daarop een rode driehoek met de melding ‘Opgepast, ze zijn er weer!’. En vrijdag staan we met grote borden op de Vrijheid. We willen dat blijven doen zolang het nodig is.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.