Lief Pans

Lief is 56 jaar en woont in Hoogstraten, ze is getrouwd  met Jan, moeder van 3 volwassen kinderen en sinds kort een trotse oma.  Lief is geboren en getogen in Hoogstraten, was vroeger actief bij KSJ Hoogstraten en nu nog bij de Wereldwinkel in Hoogstraten. Ze is sterk geboeid door cultuur en natuur. Ze is werkzaam in de gehandicaptensector en was gedurende 14 jaar gemeenteraadslid.

“Ik kies voor anders omdat zij thema’s als natuur en milieu, leefbaar wonen en een solidaire samenleving hoog in het vaandel dragen.

Mijn droom voor Hoogstraten is een autoluwe Vrijheid, en leefbare dorpskernen zonder doorgaand verkeer.” (hiervan zijn tal van voorbeelden in Nederland!)

Enkele visiepunten van Lief:

  • Mobiliteit en wonen wil anders meer leefbaar maken, door het autoverkeer minder aantrekkelijk te maken en plaats te maken voor duurzame mobiliteit: meer ruimte voor de fietser, voetganger, autodelen, openbaar vervoer en openbaar groen.
  • Alternatieve woonvormen, zoals kleinschalige woonprojecten met voorzieningen voor senioren in de deeldorpen, moeten we ondersteunen.
  • Behoud en ondersteuning van onze kostbare natuur en open ruimtes en anderzijds de authenticiteit van de dorpskernen beschermen.