Jef De Backker

Jef  is 35 jaar en woont in Hoogstraten, hij werkt in een elektrozaak en is tegelijk student. Hij heeft  een sterke band met de hele gemeente Hoogstraten: hij groeide op in Hoogstraten en Wortel, zijn vrouw is afkomstig uit Meerle en hij werkt in Minderhout. Zijn ouders hebben jarenlang hun eigen kledingzaak in Hoogstraten gehad en zij hebben zich steeds ingezet voor het behoud van belangrijk erfgoed in Hoogstraten, onder andere voor het behoud van het begijnhof.

Jef kiest voor anders omdat de partij een doordacht beleid voert op maat van onze eigen gemeente. “Bij anders worden projecten uitgebouwd en ondersteund die onze gemeente helpen bloeien en niet enkel projecten waar op dat ogenblik toevallig subsidies voor te verkrijgen zijn. anders gelooft ook in de talenten en kwaliteiten van onze eigen inwoners en gemeentelijke diensten en geeft hen het vertrouwen een eigen beleid te voeren.”

Met anders wil hij samen werken aan een aangenaam, welvarend en groen Hoogstraten.

“Hoogstraten is een gemeente met een bepaalde charme en aantrekkingskracht. Deze aantrekkingskracht komt uit haar groene troeven en haar rijke geschiedenis. Het behoud van ons lokaal erfgoed is dan ook van het allergrootste belang om deze charme te behouden en niet het zoveelste volgebouwde karakterloze provinciestadje te worden. Het gemeentebestuur mag niet toegeven aan kortetermijndenken en de druk van grote projectontwikkelaars, maar moet de leefbaarheid en historische kracht van Hoogstraten altijd voorop stellen.

Ik denk dat duidelijk mag zijn dat wonen, erfgoed, en natuur en milieu de punten zijn waar anders het meeste kan bijdragen aan de toekomst van onze gemeente.”