Lydia Bottenburg

Lydia is geboren en opgegroeid in Nederland, in Hilversum. Op haar 23e is ze naar België gekomen, “voor de liefde”, en intussen woont ze hier al meer dan 25 jaar, waarvan het grootste deel in Hoogstraten. Haar 2 kinderen zijn hier geboren en ook al weer bijna uitgevlogen. Lydia is marketingmedewerker in een groot importbedrijf van fruit en heeft altijd met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan in de Hoogstraatse gemeenschap. In het oudercomité van het internaat van het Klein Seminarie, in het beheersorgaan van de bibliotheek en momenteel als boeken- en wandelvrijwilligster in het woonzorgcentrum Stede Akkers. Al met al helemaal ingeburgerd in Hoogstraten en intussen aardig ‘verbelgd’.

“Ik ben sociaal bewogen en milieubewust: dat kenmerkt mij en dat zijn de zaken waar ik mij voor in wil zetten in onze gemeente. Belangrijk voor mij is dat dit op een progressieve en zeer open manier gebeurt en dat vind ik helemaal terug bij anders.”

Integratie is voor Lydia een belangrijk item, voor haar is Hoogstraten niet alleen voor de welgestelde Vlaming (en Nederlander!), maar is Hoogstraten voor iedereen die hier zijn plek wil vinden. “Samen maken we het hier fijn wonen. Verschillende culturen zijn een verrijking: je leert van elkaar, je helpt elkaar wegwijs te worden en de taal leer je door te participeren!”

Transparantie en openheid zijn een must voor haar. “Misschien zijn het toch een beetje mijn Nederlandse roots, maar openheid en zelfs directheid vind ik heel belangrijk. In politiek is luisteren voor mij even belangrijk als het uitleggen. En dat is wat anders doet: luisteren naar de bewoners en hen mee laten beslissen.”