Een open bestuur maakt een prioriteit van het informeren van de bevolking en betrekt de inwoners van het begin tot het einde bij ingrijpende beslissingen.
Mobiele samenleving
Mobiliteit is een basisrecht. Met een veilige infrastructuur willen we onze inwoners overtuigen om zich op een duurzame manier te verplaatsen.
Wonen op maat
Open ruimte moet spaarzaam en kwalitatief worden ingevuld om de dorpskernen van onze deeldorpen leefbaar te houden.
Sociaal en solidair
Iedere Hoogstratenaar, jong of oud, arm of rijk, oude bekende of nieuwkomer, heeft recht om gelukkig te leven in onze gemeente.
Natuur en milieu
Een duurzaam samengaan tussen natuur en land- en tuinbouw is noodzakelijk en niet onmogelijk.
Meer programmapunten
Jeugd
Jongeren moeten zich zorgeloos kunnen ontplooien. De gemeente zorgt voor de voldoende en degelijke infrastructuur voor jeugdwerkingen.
Cultuur
Cultuur verbindt, het verenigt inwoners met verschillende achtergronden en zorgt zo voor een meerwaarde voor onze samenleving.
Sport
Sporten is gezond. In samenwerking met sportverenigingen en scholen willen we kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met de verschillende sporten.
Ons erfgoed
De waarde van ons erfgoed is onschatbaar. Het herinnert ons aan onze rijke geschiedenis en daar mogen we best trots op zijn.
Veiligheid
Iedereen moet zich veilig kunnen voelen: thuis, op school, op het werk of onderweg. Preventie en een bereikbaar aanspreekpunt zijn de belangrijkste schakels.
Lokale economie
Een KMO-loket informeert en begeleidt ondernemers. Niet enkel wanneer een nieuwe zaak wordt opgestart, het is een aanspreekpunt voor alle ondernemers.
Kinderopvang
De gemeente moet investeren in kinderopvang. Ze zorgt voor een efficiënte organisatie en investeert in nieuwe opvangplekken.
Gezond investeringsbeleid
Hoogstraten moet duurzaam en kwalitatief investeren voor de toekomst. De rekeningen mogen niet doorgeschoven worden.