Cultuur

Door in te zetten op lokale cultuurinfrastructuur, groeien we allemaal.

Cultuur rendeert

Cultuur rendeert. Los van het sociale nut blijkt uit onderzoek ook dat meer creativiteit in een regio wel degelijk bijdraagt tot economische welvaart. Cultuurbeleving staat immers niet op zichzelf. Ook horeca en middenstanders profiteren mee van een cultureel evenement

Cultuur toegankelijk maken voor iedereen

Voor ons is cultuur zeer breed, van pure gelegenheidsamateurs, over meer gevorderde amateurs, tot professionele kunstenmakers. Al deze mensen werken creatief om iets te laten zien en we willen hen daarbij helpen door cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Bijkomende infrastructuur

Om het lokale cultuurbeleid echt te kunnen ontplooien is er bijkomende infrastructuur nodig. Een volwaardige podiumzaal in de eerste plaats. Hiervoor willen we geen mastodont van een cultuurcomplex neerpoten, maar een sobere en multifunctionele zaal met genoeg zitplaatsen en met de nodige faciliteiten voor kunstenaars en publiek. Dit hoeft voor ons ook geen nieuw gebouw te zijn. Er zijn mogelijkheden om bestaande gebouwen aan te passen of renoveren. Zo kan gezocht worden naar een degelijke oplossing en kan Hoogstraten eindelijk krijgen wat het verdient: een plaats waar cultuur centraal staat!

Naast deze zaal moet er ook plaats zijn om cultuur te laten leven, te laten groeien: een repetitieruimte, vergaderlokalen, opslagruimtes voor verenigingen en polyvalente ruimtes. Niet enkel in Hoogstraten zelf, maar ook in de deeldorpen. Ter ondersteuning van de verenigingen moet het Cultuurcentrum hen bijstaan met personeel en een uitleendienst.