Samen voor een beter Minderhout

Ons dorp is de laatste jaren stevig gegroeid. Er zijn heel wat nieuwe huizen en verkavelingen bij gekomen en dat heeft heel wat jonge gezinnen aangetrokken. Dat ons dorp vlakbij Hoogstraten centrum ligt, is uitaard één van de factoren, maar de aantrekkingskracht van ons dorp speelt zeker ook een rol.
Helaas zijn de voorzieningen niet gevolgd. In Minderhout merken we dat vooral in de basisschool. Door de vele jonge gezinnen is er te weinig plaats in de school. Ondanks de inzet van gemotiveerde leer- krachten en school- en ouderraad is er een nijpend gebrek aan ruimte voor moderne en voldoende grote klaslokalen én aan de broodnodige speelruimte voor onze Minderhoutse kinderen.

Maar er is uiteraard meer. Wij zullen blijven ijveren voor:

  • Zorg voor onze ouderen: zij moeten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Zorg moet naar de bewoners komen en niet andersom.
  • Veilig verkeer en een betere mobiliteit: aandacht voor toenemende verkeer aan de schoolpoort en effectieve controle op naleven van tonnagebeperking in de Koestraat.
  • Publieke groenruimte voor de Minderhoutenaars met ruimte voor kinderen om te spelen en voor iedereen om te wandelen of rustig te vertoeven.
  • Een bestuur dat samen met de burgers streeft naar écht gedragen beslissingen.
  • Toekomstgerichte investeringen. Het stadsbestuur moet duurzaam investeren in voorzieningen, ook voor morgen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat onze belastingen goed worden besteed en dat het bestuur verder denkt dan vandaag.

Samen gaan we voor een beter Minderhout. Volg onze facebookpagina en bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van onze voorstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.