Samen voor een beter Meerle

Meerle heeft met voorsprong de mooist bewaarde dorpskom van alle dorpen van de fusie. Met mooie getuigen van ons verleden en troeven voor de toekomst. Het masterplan voor Meerle moet meer zijn dan enkel de creatie van woongelegenheden door projectontwikkelaars.
Maar zolang de investeringen in de andere voorzieningen hieraan worden gekoppeld, zullen Stekelbees, Den Dorpel, de jeugdverenigingen, het sanitair van de turnzaal, de kinderopvang… voorlopig moeten wachten.
Bij het ontwerp van het masterplan werden ook heel wat andere elementen aangehaald om ons dorp aangenamer te maken: mobiliteit, groenvoorzieningen, ontwikkeling van de ruimte en een doorsteek van het dorp naar het buitengebied. We vinden dat het gemeentebestuur ook daar aandacht voor moet hebben.

Maar er is uiteraard meer. Wij zullen blijven ijveren voor:

  • Opwaardering van het Raadshuis als gebouw met een publieke functie en gebruik voor officiële ceremonies zoals huwelijken.
  • Zorg voor onze ouderen: zij moeten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Zorg moet naar de bewoners komen en niet andersom.
  • Veilig verkeer en een betere mobiliteit: herinrichting van de Kerkstraat met ruimte voor voetgangers, fiets- en wandelpad langs de Ulicotenseweg, verhard en verlicht voetpad van de parking van de voetbal naar de Parochiezaal.
  • Een bestuur dat samen met de burgers streeft naar écht gedragen beslissingen.
  • Toekomstgerichte investeringen. Het stadsbestuur moet duurzaam investeren in voorzieningen, ook voor morgen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat onze belastingen goed worden besteed en dat het bestuur verder denkt dan vandaag.

Samen gaan we voor een beter Meerle. Volg onze facebookpagina en bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van onze voorstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.