May huybrechts overleden

Op 10 december j.l. bereikte ons het droevige nieuws dat May Huybrechts, onze Groene moeder, het Aardse land heeft losgelaten en zich, op vele handen gedragen, heeft begeven naar de zee.
De zee, waarlangs ze uren, ’t liefst op blote voeten, kon wandelen.
De zee, die ze uren vanop een bankje, toen ‘t wandelen wat moeizamer werd, kon bewonderen.
De zee, waar ze zo van hield.

May, van Stafke Mertens, of was het Staf van May?, runde jaren mee de foto- en muziekwinkel op de hoek van de Vrijheid en het Peperstraatje. Toen ze in 2005 de winkel sloten, kon May zich meer op andere zaken toeleggen, waaronder de Wereldwinkel, reizen, maar ook op de politiek. Ze was zeer gedreven en liet dan ook regelmatig haar stem horen. May kwam op voor de jeugd, voor de rechten van de vrouw, voor de natuur, tegen armoede en tegen het onrecht in de wereld, … Neen, ze vond zich te oud om nog te zetelen, maar dat had ze best nog gekund.

Haar huis werd een thuis voor velen, ook voor ‘anders’ of Groen Hoogstraten. In verkiezingstijd kleurde het huis letterlijk Groen. Elk raam werd voorzien van een paar affiches.
Tijdens vergaderingen werden we overladen met spijs en drank; ze toverde van alles op tafel: kaasblokjes met zilveruitjes, augurkjes en mosterd, frikadelletjes, soms zelfs een heel koud buffet en voor ieder natuurlijk zijn of haar favoriete drankje of biertje… zelf nam ze, helemaal als laatste, als iedereen voorzien was, een Tripel Westmalle. May zorgde graag  en ze was het liefst onder de mensen. May was een familiemens. Fier op haar kinderen en kleinkinderen. Bezorgd om iedereen. Groen in hart en nieren. En dit niet door de spreekwoordelijke paplepel, maar door haar kinderen, Greet en Jan.

Haar grootste wens was dan ook de laatste etappe van haar levensreis te mogen maken met haar kinderen en kleinkinderen zo dicht mogelijk bij haar. May is stilletjes vertrokken op haar dierbare zee. Het blauwe water kleurt een beetje groen, appelblauwzeegroen.

May, ’t ga je goed daar aan de andere kant van het water!

Deel dit bericht

1 gedachte over “May huybrechts overleden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.