Stef Kustermans

Stef is 29 jaar en werkt als teamverantwoordelijke bij personen met gedragsproblemen.  Hij is opgegroeid in Meer en woont sinds 4 jaar in Wortel waar ondertussen, naast zijn lieve vriendin, ook 2 prachtige dochters rondlopen. Zijn ouders komen uit Meerle en Meer. Na de trouwpartij kozen ze voor Meer om hun huis weg te zetten.

Doorheen zijn jonge jaren heeft hij constant geproefd van het verenigingsleven (voetbal, chiro & JH Mussenakker). Rode draad in zijn leven is de nood aan een creatieve uitlaatklep. Deze is er in de vorm van muziek maken en spelen bij Tangled Horns.

“Tijdens discussies in school of café omgeving merkte ik een sterke progressieve kant aan mezelf. Na mijn studieperiode heb ik ook een tijd in Antwerpen gewoond. Deze ervaring sterkte me om te geloven in het programma van Groen.  Dat keuzes en duurzaamheid hand in hand zullen gaan. Dit vind ik terug bij anders.”

Transparantie is zeer belangrijk voor Stef. “Zelf heb ik een leidinggevende functie waar ik in het begin best veel stress ervoer door de positie waar je in zit. Ik heb dan snel de keuze gemaakt om transparant werken op de eerste plaats te zetten. Dit brengt vele voordelen met zich mee. De belangrijkste vind ik dat mensen sneller zelf feedback geven en durven een mening te hebben. En zo werkt het ook in het gemeentebestuur. Burgerparticipatie is zo hard nodig in lokale politiek. Hoogstraten moet hier in groeien en dit ook aantrekkelijk maken.

Dit geldt ook voor de landbouw: vooroordelen  (van beide zijden) bepalen veel dingen en belemmeren de kwaliteit van leven, terwijl wij zoveel van elkaar kunnen leren. Vandaar weer de oproep tot een groei aan burgerparticipatie zodat mensen naar elkaar kunnen luisteren!”