Ria Vinckx

Ria is 45 jaar oud en ‘af Meer’. Zij werkt als medewerker mobiliteit.

“Ik ben opgegroeid in Meer als jongste dochter van Jef Vinckx en Maria Sterkens. Zij zijn al heel hun leven actief in het verenigingsleven van Meer. Ze hebben aan mij meegegeven dat het belangrijk is om je stem te laten horen en je in te zetten voor de gemeenschap waarbinnen je leeft. Daarom ben ik in 2000 de lokale politiek binnengestapt.

Mijn droom voor Hoogstraten is dat er gewerkt wordt aan een ruimtelijke ordening en mobiliteit vertrekkende vanuit het algemeen belang.

Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in de mobiliteitswereld, dus uiteraard ligt dit thema mij nauw aan het hart. Vooral het toepassen van het STOP–principe is voor mij belangrijk. Dit wil zeggen dat bij herinrichtingen eerst gedacht wordt aan stappers en trappers, daarna aan het openbaar vervoer en als laatste het privé autoverkeer. In Hoogstraten is het dikwijls nog andersom.

Ook het redden en onderhouden van ons erfgoed (al dan niet geklasseerd) is belangrijk voor mij. Als ik kijk naar de plannen met het oude rusthuis, dan bloedt mijn hart.”