Samen voor een beter Hoogstraten

Hoogstraten is een stadje met smaak, gezellig en met vele troeven: een boeiend verleden met prachtige getuigen in het straatbeeld die bekend zijn tot ver buiten onze gemeente. We hebben uitstekende handelszaken en een rijke horeca. En dus lokt ons stadje veel mensen naar hier: bezoekers, maar ook nieuwe bewoners, naar de appartementen en nieuwe verkavelingen.
Veel mensen betekent veel verkeer. Niet alleen rijden er veel auto’s door ons centrum, veel jongeren komen met de bus of de ets naar school. Bovendien gebruiken ook veel vrachtwagens en tractors onze centrumwegen als doorgangsweg. We zijn er van overtuigd dat doordachte maatregelen nodig zijn zodat ons centrum voor iedereen veilig en leefbaar is.

Een studie die al het verkeer in kaart brengt, dringt zich dus op. Veilige verbindingen voor alle weggebruikers tussen het centrum en de verschillende wijken zijn noodzakelijk, waarbij het STOP-principe centraal moet staan. Verkeersafwikkeling in woonwijken moet steeds in functie van de bewoners staan, ook bij de ontwikkeling van nieuwe woonwijken of verkavelingen.

Maar er is uiteraard meer. Wij zullen blijven ijveren voor:

  • Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor iedereen van jong tot oud.
  • Een plaats voor onze jeugdverenigingen om hun werking te kunnen garanderen.
  • Het behoud van het uitzicht van het historische centrum. Ons stadsbestuur moet hierin het voortouw nemen.
  • Een bestuur dat samen met de burgers streeft naar écht gedragen beslissingen.
  • Toekomstgerichte investeringen. Het stadsbestuur moet duurzaam investeren in voorzieningen, ook voor morgen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat onze belastingen goed worden besteed en dat het bestuur verder denkt dan vandaag.

Samen gaan we voor een beter Hoogstraten. Volg onze facebookpagina en bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van onze voorstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.